Tant Gröns dinkelbröd

Saftiga bröd som passar utmärkt till frukost eller soppa. Bröden bakas på kall vätska och har lång jästid, vilket ger extra god smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk fiberhusk
  • 3 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 4 dl dinkelsikt
  • 2 dl dinkelflingor
  • 0,5 dl sesamfrön - oskalade

Till utbakning

  • 1 dl dinkelflingor

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt, salt, olivolja och fiberhusk. Låt stå ca 10 min.

  2. Arbeta in mjöl, dinkelflingor och sesamfrö. Arbeta degen väl. Låt degen jäsa under bakduk i rumstemperatur 1–2 timmar.

  3. Sätt ugnen på 250°. Strö ut dinkelflingor på bakbordet. Ta upp den lite kladdiga degen på bakbordet och dra ut degen till en avlång rulle, ca 40 cm. Dela den i 9 delar. Rulla varje bit i flingor och vrid dem lätt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Låt bröden jäsa ca 15 min. Grädda mitt i ugnen 15 min. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!