Tångsallad med skaldjur och wasabiaioli

I tångsalladen går det bra att använda olika typer av alger. Vi har valt laitue de mer, havssallad. Mizunasallad ingår också och det är en asiatisk kålväxt - finns inte den att tillgå går det bra att ta rucolasallad som har en något pepprig smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g haricots de mer - laitue de mer eller nori
  • 2 msk olja - till stekning
  • 8 cocktailtomater
  • 1 knippa mizunasallad - eller rucolasallad
  • 1 citron
  • 500 g skaldjur - kokta, blandade t ex räkor, musslor, havskräftor eller nyöppnade ostron

Ingefärsvinägrett

  • 2 msk risvinäger - eller äppelcidervinäger
  • 1 msk honung - flytande
  • 1 dl rapsolja
  • 1,5 tsk ingefära - riven
  • 1 vitlöksklyfta - finhackad
  • 0,5 schalottenlök - finhackad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Wasabiaioli

  • 1 msk vinäger
  • 2 äggulor
  • 2 dl rapsolja
  • 1,5 tsk wasabi
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sallad: Vänd tången i en het panna med lite olja ca 1 min och låt svalna. Dela tomaterna och ansa salladen. Skär citronen i skivor.

  2. Ingefärsvinägrett: Blanda risvinäger, honung och rapsolja. Smaksätt med ingefära, vitlök, lök, salt och peppar.

  3. Wasabiaioli: Vispa vinäger och äggulor. Droppa i oljan och vispa kraftigt under tiden. Smaksätt med wasabi och salt.

  4. Blanda salladen och vänd den i ingefärsvinägretten. Blanda ner skaldjuren och servera med citron och wasabiaioli.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!