Tångbröd (Noribröd)

Ett gott bröd rikt på fibrer och nyttiga mineraler. Här har vi använt torkad wakame som får ligga i vatten ca 5 min innan den blandas i degvätskan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten - ljummet
  • 10 g tång - torkad, wakame eller nori
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk sirap - mörk
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön - krossade
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 dl rågmjöl
  • 4 dl durumvetemjöl
  • 2 tsk havssalt - finkrossat

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattnet. Blötlägg wakame 5 min i kallt vatten och krama ur dem och hacka ner i små bitar. Nori smulas ner i degvätskan direkt.

  2. Tillsätt olja, sirap, solrosfrön och linfrön. Blanda i vetemjöl (spara lite till utbakningen), rågmjöl och durumvetemjöl. Arbeta degen några minuter och tillsätt havssalt. Låt degen jäsa 30 minuter.

  3. Sätt ugnen på 200°. Baka ut 3 calzoneformade limpor. Låt jäsa 30 minuter.

  4. Pensla brödet med söndervispat ägg, strö över sesamfrö och skåra limporna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!