Tandooriwok

Skär man köttet i små tunna bitar går det snabbt att göra denna wok med indiska smaker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g karré - eller skinka
  • 1 msk soja
  • 1 purjolök
  • 3 morötter
  • 2 paprikor
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta - hackad
  • 1 msk citronsaft - pressad
  • 3 msk tandoori currypasta
  • 2 msk mango chutney
  • 1 dl crème fraiche - lätt

Tillbehör

  • mango chutney
  • crème fraiche - lätt
  • potatis - kokt, eller basmatiris med gurkmeja

Gör så här

  1. Strimla köttet fint och blanda det med sojan. Skölj och strimla purjolöken. Skala och skiva moroten tunt. Strimla paprikorna.

  2. Woka köttet i olja i en wokpanna tillsammans med vitlöken. Tillsätt purjolöken och moroten. Låt det fräsa ett tag. Tillsätt paprika och låt allt wokas ytterligare några minuter.

  3. Häll över citronsaft, tandooripasta, mango chutney och crème fraiche. Låt allt bli varmt.

  4. Servera med kokt potatis eller basmatiris med gurkmeja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!