Tandoorilax

Recept på smakrik tandoorilax till nyår.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - skinn- och benfri
  • 0,5 dl tandoori currypasta
  • 0,5 dl matlagningsyoghurt

Limegurka

  • 1 gurka
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 lime - rivet skal och pressad saft

Tillbehör

  • limeklyftor
  • sallad
  • ris - kokt eller grillat bröd

Gör så här

  1. Skär laxen i långa bitar. Blanda tandooripasta och 1/2 dl matlagningsyoghurt i en bunke. Vänd laxbitarna i tandooriblandningen.

  2. Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna. Skär gurkan i avlånga bitar. Lägg dem på ett dubbelvikt hushållspapper och strö över saltet. Låt det ligga cirka 15 minuter.

  3. Smaksätt 1 1/2 dl matlagningsyoghurt med peppar, limeskal och limesaft.

  4. Stick eventuellt i blötlagda träspett i laxbitarna. Grilla laxen över glöden 3-4 minuter på varje sida.

  5. Torka av gurkan och vänd ner den i såsen. Servera den till laxen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!