00000

Recept på smakrik tandoorilax till nyår.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g laxfilé skinn- och benfri
0,5 dl tandoori currypasta
0,5 dl matlagningsyoghurt

Limegurka

1 gurka
0,5 tsk salt
1,5 dl matlagningsyoghurt
1 krm svartpeppar
0,5 lime rivet skal och pressad saft

Tillbehör

limeklyftor, sallad, kokt ris eller grillat bröd

30 min

Tandoorilax – gör så här:

  1. Skär laxen i långa bitar. Blanda tandooripasta och 1/2 dl matlagningsyoghurt i en bunke. Vänd laxbitarna i tandooriblandningen.
  2. Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna. Skär gurkan i avlånga bitar. Lägg dem på ett dubbelvikt hushållspapper och strö över saltet. Låt det ligga cirka 15 minuter.
  3. Smaksätt 1 1/2 dl matlagningsyoghurt med peppar, limeskal och limesaft.
  4. Stick eventuellt i blötlagda träspett i laxbitarna. Grilla laxen över glöden 3-4 minuter på varje sida.
  5. Torka av gurkan och vänd ner den i såsen. Servera den till laxen.