30 min + 12 min i ugn
Tandoorilax i pappersknyte med paprika och bönor
1. Sätt ugnen på 225°.
Basilikayoghurt:
2. Mixa basilika och yoghurt. Salta.
3. Grönsaksblandning: Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Kärna ur och strimla pepparfrukten. Skala och hacka röd- och vitlök. Fräs grönsakerna 2–3 min i fettet.
Lax:
3. Dela laxen i 8 bitar och salta. Blanda tandoorimixen med yoghurt och vänd lax-bitarna i blandningen.
4. Smörj mitten av bakplåtspapperen. Lägg på en bit lax, lite bönor och grönsaker, mer lax och till sist resten av grönsaksblandningen och bönorna. Knyt ihop med steksnöre och stek mitt i ugnen 12–15 min. När papperet börjar bli brunt brukar fisken vara klar. Servera med basilikayoghurten.