00000

Tandoorikyckling med naanbröd penslat med rödlöks- och vitlöksolja smaksätts med färdig kryddmix. Det finns olika sorters kryddmixer, en del kan innehålla salt så se upp innan du tillsätter salt till kycklingen. Kycklingen kan också stekas i ugn på 225° ca 10 min. 

För 4 personer:

Ingredienser

500 g kycklingfilé
3 msk tandoorikryddmix, Coop
0,5 + 1,5 dl matyoghurt
4 naanbröd, (à 130 g)
1 rödlök, liten
1 vitlöksklyfta
2 gemsallad
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Tandoorikyckling med naanbröd penslat med rödlöks- och vitlöksolja – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i ca 2×2 cm stora bitar. Blanda kycklingen med 1/2 dl yoghurt, tandoorikrydda och 1 tsk salt i en skål. Låt stå ca 10 min. Stek kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 min tills kycklingen är genomstekt.
  2. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Blanda löken med 2 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Pensla oljan på bröden och värm mitt i ugnen ca 5 min.
  3. Blanda 1 1/2 dl matyoghurt med 2 krm salt och 1 krm peppar. Servera kycklingen med naanbröd, yoghurt och sallad.