00000

Kryddig kyckling med fräsch bönsallad, lagad på ett kick! Rätten passar också bra i matlådan – toppa då med romansalladen så att den håller sig krispig och god.  

För 4 portioner

Ingredienser

400 g kycklingfilé
1 påse taqndori chicken spice mix
1/2 dl vatten
1 broccoli 400 g
1 burk bönsallad med matvete
2 msk olivolja
1 citron stor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
250 g körsbärstomater
1/2 romansallathuvud 400 g
1 kruka mynta
1 dl matyoghurt

20 min + 20 min i ugn

Tandoorikyckling med bönsallad

 

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Marinera kycklingen i tandoorikrydda och vatten 5 min.
3. Genomstek kycklingen mitt i ugnen på plåt med bakplåtspapper ca 20 min. Låt den vila 5 min innan den skärs upp.
4. Skölj och skär broccolin i buketter. Koka dem i saltat vatten 4 min. Häll av och skölj i kallt vatten för att avstanna kokningen.
5. Häll av och skölj bönsalladen med matvete i kallt vatten. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa 3 msk juice.
6. Blanda bönsallad med matvete, citronskal  och -juice, salt och peppar.
7. Skölj och halvera körsbärstomaterna. Skölj och strimla romansalladen. Plocka och finhacka myntan.
8. Tillsätt broccoli, tomater, sallad och mynta till bönsalladen.
9. Skiva kycklingen. Servera den med bönsallad och en klick matyoghurt.