Tandoorikyckling

En perfekt torr kryddblandning som gör det hela enkelt och gott är Tandoori Masala av märket Rajah. Kycklingen marineras först över natten och steks sedan i vanlig ugn så att den blir genomstekt. Detta kan göras långt i förväg. Den läggs sedan på grillen bara hastigt för att bli varm och få en grillad yta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 kyckling - klubbor
  • 4 dl yoghurt - naturell
  • 5 msk tandoori masala
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, Tandoori Masala och salt i en stor plastpåse. Lägg i kycklingklubborna och knyt ihop påsen. Låt det marinera i kyl 6-8 timmar. Vänd gärna påsen några gånger under tiden.

  2. Sätt ugnen på 175°. Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg dem i en långpanna. Stek mitt i ugnen ca 1 tim.

  3. Strax före servering grillas kycklingen 1-2 minuter på varje sida.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!