3.33.33.33.33.3

Tandoorikryddad lamm­filé med indisk tortilla är en riktig cross-over rätt. Lammet kan bytas ut mot kycklingfilé eller fläskytterfilé.  

För 2 personer:

Ingredienser

300 g lammytterfilé
250 g morötter
2 gula lökar, små
1 msk tandoorikrydda
3 ägg
1 kruka koriander
4 tortillabröd, små
2 tsk strösocker
vitvinsvinäger, strösocker, rapsolja, salt, nymald svartpeppar

25 minuter

Tandoorikryddad lamm­filé med indisk tortilla – gör så här:

  1. Skala morötterna och hyvla tunna strimlor med en potatisskalare. Blanda morötterna med 2 msk vinäger, 1 tsk socker och 2 krm salt. Låt stå ca 10 min.
  2. Skala löken och halvera på tvären. Torka av köttet med hushållspapper och gnid in med 1/2 msk olja. Krydda köttet med tandoorikrydda, 2 krm salt och 1 krm peppar. Stek kött och ­lökhalvor i stekpanna på hög värme ca 2 min på varje sida, tills ­köttets innertemperatur är 60°. Ta upp kött och lök och låt vila.
  3. Grovhacka hälften av koriandern. Vispa upp ägg, 2 msk vatten och 2 krm salt. Tillsätt koriandern.
  4. Stek bröden, ett i taget, i het stekpanna i 1 msk olja. Fördela äggsmeten över och stek 30 sekunder. Vänd och stek andra sidan till fin färg. Tryck till så ägget fastnar på brödet.
  5. Skiva köttet. Toppa bröden med morötter, lök och koriander.