Tallrik med grillad fisk och skaldjur

Välj fisk som är fast i köttet och låt gärna skinnet vara kvar. T ex lax och hälleflundra. Räkorna grillas frysta för att bli saftiga och musslorna läggs på sist eftersom de brukar släppa lite vätska som droppar ner i glöden.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g fiskfilé - med skinnet kvar, t ex hälleflundra, lax, havskatt, sej, regnbåge
  • 12 blåmusslor - stora, med skal
  • 200 g lyxräkor - frysta
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl rucoladressing

Tillbehör

  • 1 rucola - liten bunt

Gör så här

  1. Doppa fisken i lite olja, krydda med salt och peppar. Borsta musslorna, släng trasiga musslor och de som inte stänger sig.

  2. Lägg fisk och räkor i ett halster och grilla över glöden 6-8 minuter.

  3. Lägg på musslorna på slutet och grilla tills de öppnar sig, ca 5 minuter.

  4. Lägg upp fisk och skaldjur på tallrikar, häll över dressing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!