00000

Taleggio- och svamplevain passar bra som lättare kvällsrätt med guldkant.

För 4 personer:

Ingredienser

4 skivor  levainbröd, stora
1 + 2 msk olivolja
100 g taleggio-ost
200 g blandsvamp, (färsk, fryst eller torkad)
40 g svartkål, (ca 2 blad)
1 vitlöksklyfta
1 msk balsamvinäger
1 tsk timjan
2 tsk flingsalt
0,5 tsk svartpeppar, nymald

Garnering:

2 fikon, färska

20 minuter

Taleggio- och svamplevain – gör så här:

  1. Stek brödet gyllene i 1 msk olja. Skiva och fördela tallegion på bröden.
  2. Ansa och skär svampen i mindre bitar, om den är stor. Repa svartkålen från mittsträngen i mindre bitar.  Skala och hacka vitlöken.
  3. Stek svampen i 2 msk olja på medelvärme 5–6 min. Tillsätt svartkål och vitlök och stek ytterligare 2–3 min.
  4. Rör i vinägern och krydda med timjan, salt och peppar. Fördela svampröran på bröden.
  5. Skär fikonen i klyftor eller skivor och lägg dem på bröden. Servera genast.

 

Fler recept med: Mackor, Svamp, Vegetariskt