Taleggio med fikonmarmelad

I stället för fikonmarmelad kan man ta kvitten- eller aprikosmarmelad. Taleggio är en italiensk kittost, tillverkad av komjölk. Den har en lätt syrlig smak och bör inte lagras för länge. Självklart kan du här ta andra ostar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g taleggio
  • 8 baguette - tunna skivor
  • 8 baguette - tunna skivor
  • 8 tsk fikonmarmelad
  • 1 fikon - färskt
  • 3 rosmarin - kvistar

Gör så här

  1. Skär ev bort skalet och dela osten i 8 bitar. Fördela på brödskivorna och lägg på 1 tsk fikonmarmelad på varje.

  2. Dekorera med en klyfta av färskt fikon och en kvist rosmarin.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!