Tajine med sju sorters grönsaker

Saltinlagda citroner som ingår måste ligga i 14 dagar, men det går också att smaksätta med rivet citronskal. Du hittar receptet om du skriver "saltinlagda citroner" i sökrutan och klickar på Sök.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 morötter
  • 2 lökar - gula
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 paprika - grön
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 5 okra - (kan uteslutas)
  • 3 potatisar - fasta
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk koriander - mald
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 3 tomater
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 g saffran
  • 4 citron - skivor, saltinlagda
  • 3 dl kikärter - kokta
  • 0,5 citron - pressad saft
  • 1 dl koriander och bladpersilja - hackad, färsk

Gör så här

  1. Skala, skiva och skär grönsakerna i bitar. Skala och skär potatisarna i klyftor.

  2. Hetta upp oljan i en stor panna. Fräs morötter, lök, vitlök och paprika några minuter tills löken är glansig. Blanda i zucchini, aubergine, okra och potatis och fräs ytterligare några minuter innan kryddorna rörs i. Lägg i tomater skurna i bitar, häll på buljongen och strö över saffranet, rör om och koka upp. Skär de inlagda citronskivorna i små, små bitar och blanda med grönsakerna. Lägg i kikärterna, lägg på lock och sjud ca 15 min tills grönsakerna är mjuka.

  3. Smaksätt med lite pressad citron. Strö över hackad koriander och bladpersilja. Servera med nykokt couscous som blandats och smaksatts med smält smör och en nypa paprikapulver.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!