55555

Tahinisnittar är knapriga och goda kakor. Tahini är sesampasta från Mellanöstern. Den godaste är den som du köper i en Mellanöstern- eller asiatisk livsmedelsbutik. Märket Sevan som finns i vanliga matbutiker är också god.

För 40 snittar:

Ingredienser

175 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 dl tahini, (sesampasta)
3 msk sirap, ljus
5 dl vetemjöl, (300 g)
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Garnering:

0,5 dl sesamfrön, vita och svarta

15 minuter + 15 minuter i ugn

Tahinisnittar – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Rör ner tahini och sirap. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  2. Dela degen i fyra bitar och rulla ut dem till längder. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem något och strö över sesamfröna.
  3. Grädda mitt i ugnen 15–18 min tills längderna är gyllenbruna. Låt svalna något och skär dem sedan i diagonala snittar. Låt kallna på galler.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar