Vitlök, salvia och citron är goda smaksättare till pumpa i en härlig pasta.
För 4 personer
Ingredienser
1,1 kg
pumpa
8-12
vitlöksklyftor
0,5 kruka
salvia
2 msk
olivolja
2-3 msk
smör
1
citron, finstrimlat skal
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar, nymald
4
port nykokt pasta
2 dl
parmesanost, finriven
Tagliatelle med vitlöksstekt pumpa – gör så här:
Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpan i ca 2 cm stora tärningar. Krossa vitlöksklyftorna försiktigt, bara precis så att skalet spricker. Stek salviabladen i oljan så att de blir frasiga. Ta upp dem på ett fat så länge.
Fräs pumpan och vitlöken i oljan ca 10 min, rör om då och då. Tillsätt smör och citronskal och fräs under omrörning ca 1 minut. Salta och peppra. Vänd ner pastan och salviabladen och låt allt bli genomvarmt.
Fördela pastan i varma tallrikar. Strö över den rivna osten.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.