Vitlök, salvia och citron är goda smaksättare till pumpa.

För 4 personer

Ingredienser

1,1 kg pumpa
8-12 vitlöksklyftor
0,5 kruka salvia
2 msk olivolja
2-3 msk smör
1 citron, finstrimlat skal
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
4 port nykokt pasta
2 dl parmesanost finriven

Tagliatelle med vitlöks-, salvia- och citronstekt pumpa

  1. Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpan i ca 2 cm stora tärningar. Krossa vitlöksklyftorna försiktigt, bara precis så att skalet spricker. Stek salviabladen i oljan så att de blir frasiga. Ta upp dem på ett fat så länge.
  2. Fräs pumpan och vitlöken i oljan ca 10 min, rör om då och då. Tillsätt smör och citronskal och fräs under omrörning ca 1 minut. Salta och peppra. Vänd ner pastan och salviabladen och låt allt bli genomvarmt.
  3. Fördela pastan i varma tallrikar. Strö över den rivna osten.