4.54.54.54.54.5

En snabbgjord pasta med trumpetsvamp och gruyèreost där svartkålen och blomkålen bidrar med både smak och tuggmotstånd.  

För 4 personer:

Ingredienser

300 g tagliatelle, färsk
300 g svart trumpetsvamp
4 blad svartkål
250 g blomkål
60 g gruyèreost
2 msk smör
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald 

Garnering:

smörgåskrasse

20 minuter

Pasta med svamp, blomkål, svartkål, svamp och gruyèreost – gör så här:

  1. Ansa svampen. Skär svartkålen i ca 2 cm stora bitar. Bryt blomkålen i mindre buketter. Riv osten.
  2. Koka upp rejält med saltat vatten i en gryta. Koka pastan al dente ca 2 min och häll av den direkt därefter.
  3. Stek svampen i smör ca 2 min. Lägg i svartkål och blomkål och stek vidare ca 2 min. Vänd ner tagliatellen och krydda med salt och peppar.
  4. Lägg upp pastan på tallrikar och strö över osten. Klipp över krasse och servera.
    pren