Tagliatelle med svartkål, svamp, blomkål och gruyèreost  

Recept på pastarätt som går snabbt att laga. Här blandas pastan med trumpetsvamp och gruyèreost där svartkålen och blomkålen bidrar med både smak och tuggmotstånd.  
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 300 g tagliatelle - färsk
  • 300 g svart trumpetsvamp
  • 4 blad svartkål
  • 250 g blomkål
  • 60 g gruyère
  • 2 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Ansa svampen. Skär svartkålen i ca 2 cm stora bitar. Bryt blomkålen i mindre buketter. Riv osten.

  2. Koka upp rejält med saltat vatten i en gryta. Koka pastan al dente ca 2 min och häll av den direkt därefter.

  3. Stek svampen i smör ca 2 min. Lägg i svartkål och blomkål och stek vidare ca 2 min. Vänd ner tagliatellen och krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!