55555

Tagliatelle med pesto och baconströssel är en bra maträtt om du har rester hemma. Pesto som blivit över kan blandas med lite crème fraiche eller grädde i såsen. Dagsgammalt bröd steks till ett strössel.

För 4 personer:

Ingredienser

250 g tagliatelle
0,5 dl pesto
1 dl crème fraiche
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Strössel:

0,5 paket bacon, (à 140 g)
2 skivor vitt formbröd, osötat
0,5 dl solrosfrön
3 msk persilja, hackad

Tillbehör:

citronklyftor

20 minuter

Tagliatelle med pesto och baconströssel – gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet, spara ca 1 1/2 dl. Rör ner pesto och crème fraiche i pastan. Späd med kokvattnet till krämig konsistens.
  2. Strössel: Skär baconet i små bitar. Riv brödet och hacka solrosfröna. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Tillsätt bröd och solrosfrön och stek ytterligare ca 1 minut. Servera pastan med strösslet och lite pressad citron.