00000

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g tagliatelle

Sås

4 morötter
2 lökar, gula
400 g tomater, krossade
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl vatten
1 dl crème fraiche
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Tillbehör

1 baguette
1 baguette
2 msk smör
2 vitlöksklyftor

1. Skala och riv morötterna. Finhacka löken.
2. Sås: Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Rör om ordentligt.
3. Låt såsen koka sakta med locket på glänt ca 20 min.
Koka pastan under tiden.
4. Sätt ugnen på 225°. Halvera baguetten och dela halvorna på längden. Blanda smör och pressad vitlök. Bred blandningen på brödets snittyta.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, medan soppan sjuder klart.