Tagliatelle med örtig morotssås

Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g tagliatelle

Sås

  • 4 morötter
  • 2 lökar - gula
  • 400 g tomater - krossade
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Tillbehör

  • 1 baguette
  • 1 baguette
  • 2 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Skala och riv morötterna. Finhacka löken.

  2. Sås: Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Rör om ordentligt.

  3. Låt såsen koka sakta med locket på glänt ca 20 min. Koka pastan under tiden.

  4. Sätt ugnen på 225°. Halvera baguetten och dela halvorna på längden. Blanda smör och pressad vitlök. Bred blandningen på brödets snittyta.

  5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, medan soppan sjuder klart.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!