4.34.34.34.34.3

Linser är fullproppade med proteiner och mättar bra. Här spelar de huvudrollen i en enkel pastarätt.

För 4 person(er)

Ingredienser

280 g fullkornstagliatelle
2 morötter, (200 g)
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 pkt tomater, krossade
2 dl vatten
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 dl röda linser
1 kruka oregano
200 g fetaost, (Apetina 3 %)

Tagliatelle med linssås och feta – gör så här:

  1. Skala och grovriv morötterna. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Lägg morötter och lök i en gryta och häll på tomatkross och vatten. Tillsätt salt och peppar och låt koka upp. Rör i linserna och låt koka under lock ca 20 min.
  3. Hacka hälften av oreganon och rör i såsen.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tärna fetaosten. Servera pasta och sås och strö över fetaost och resten av oreganon.