Tagliatelle med linssås och feta

Linser är fullproppade med proteiner och mättar bra. Här spelar de huvudrollen i en enkel pastarätt.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 280 g fullkornstagliatelle
  • 2 morötter - (200 g)
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 pkt tomater - krossade
  • 2 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl röda linser
  • 1 kruka oregano
  • 200 g fetaost - (Apetina 3 %)

Gör så här

  1. Skala och grovriv morötterna. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Lägg morötter och lök i en gryta och häll på tomatkross och vatten. Tillsätt salt och peppar och låt koka upp. Rör i linserna och låt koka under lock ca 20 min.

  3. Hacka hälften av oreganon och rör i såsen.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tärna fetaosten. Servera pasta och sås och strö över fetaost och resten av oreganon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!