Tagliatelle med grön poäng

Kärt barn får här smak- och färgrikt lyft av gröna aktörer och japansk soja. Passar där pasta passar. Tagliatelle kan bytas ut mot annan pastasort.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 125 g sockerärter - färska
  • 0,5 basilika - färsk i kruka
  • 1 purjolök - liten (ca 100 g)
  • 1 morot - (ca 125 g)
  • 2 msk olivolja - (1+1 msk)
  • 260 g tagliatelle - gul
  • 2 krm gurkmeja
  • 12 cocktailtomater
  • 16 svarta oliver
  • 0,5 tsk svartpeppar - grovmald
  • 0,5 dl japansk soja
  • 100 g parmesan - skuren i bitar

Gör så här

  1. Dela sockerärterna på tvären. Dela stora basilikablad. Ta bort det grövsta av blasten på purjolöken. Dela purjolöken på längden och skölj den noga. Skär purjolöken i långa smala band. Hyvla skalad morot i tunna band med potatisskalare.

  2. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Använd en stor kastrull. Tillsätt 1 msk olivolja i kokvattnet. För gulare pastafärg kan man tillsätta 2 krm gurkmeja.

  3. När ca 1 min av koktiden återstår tillsätts sockerärter samt morots- och purjolöksband. Låt koka 1 min.

  4. Blanda den väl avrunna pastan med cocktailtomater och oliver. Vänd försiktigt ned basilikablad, ringla över 1 msk olivolja och mal över rikligt med svartpeppar. Häll över soja och toppa med parmesanost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!