Tagliatelle alla Marinara

4.14.14.14.14.1

Recept på Tagliatelle alla Marinara, en fantastisk god pastarätt med skaldjur, grädde, vitt vin, persilja och parmesan. Vill man förenkla kan man ersätta räkorna och musslorna med ca 250 g färdigskalad skaldjursblandning från kyl- eller frysdisken.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
400 g tomater, hela
1 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
2 fiskbuljongtärningar
500 g räkor, med skal
500 g grönländska musslor, tinade
0,5 dl persilja, finstrimlad, slätbladig
1 dl parmesanost, riven
2 krm svartpeppar, nymald

Till servering

, 400 g tagliatelle

Tagliatelle alla Marinara – gör så här:

  1. Hetta upp olivolja på medelvärme och pressa i vitlöksklyftorna.
    Låt fräsa någon minut utan att vitlöken blir brynt.
  2. Häll i tomater och vitt vin, dela tomaterna. Koka upp såsen och tillsätt sedan grädde och fiskbuljongtärningarna.
    Sjud såsen ca 15 min.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skala räkorna. Blanda ner räkor, musslor och persilja i såsen. Spara lite av persiljan till garnering. Smaka av.
  4. Servera med pasta. Strö över persilja, parmesanost och mal över svartpeppar vid serveringen.
Fler recept med: Pasta, Skaldjur