Tagliatelle al limone

Supersnabb vegetarisk pastarätt med frisk smak av citron.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g tagliatelle - färsk
  • 300 g haricots verts - frysta
  • 0,5 dl citron - pressad
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 150 g parmesan - riven
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten i en gryta enligt anvisning på förpackningen. Låt de frysta bönorna koka med när ca 3 min återstår av koktiden.

  2. Blanda samman citronsaft, olja, salt och peppar. Häll i 1 dl av kokvattnet.

  3. Låt pasta och bönor rinna av och blanda med citrondressing, riven ost och repade basilikablad. Servera genast med extra svartpeppar.

Ca 460 kcal per portion

24 g fett 24 g protein 

34 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!