”Tagliata” med rucola och tryffelpecorino  

”Tagliata” med rucola och tryffelpecorino är en god italiensk huvudrätt. Älskar du ost och tryffel är Moliterno al tartufo ett måste att smaka. En fantastisk ost där tryffeln ligger som små strängar i osten. Här toppar den en klassisk rätt från Italien kallad tagliata.  
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 kg flapsteak - eller flankstek
  • 2 msk olivolja - + 3 msk
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 50 g rucola
  • 2 msk balsamvinäger - gärna lagrad
  • 100 g pecorino - gärna Moliterno al tartufo

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Låt köttet vila i rumstemperatur ca 1 timme före tillagning. Torka av och gnid in köttet runt om med 2 msk olja. Krydda med salt och peppar.

  2. Grilla eller stek köttet i en grill- eller stekpanna ca 5 min på varje sida. Lägg det i en ugnssäker form. Tillaga köttet mitt i ugnen till 58° innertemperatur, beräkna ca 30 min. Låt det vila ca 15 min.

  3. Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett fat. Toppa med rucola. Ringla över 3 msk olja och vinäger. Hyvla över pecorino.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!