55555

”Tagliata” med rucola och tryffelpecorino är en god italiensk huvudrätt. Älskar du ost och tryffel är Moliterno al tartufo ett måste att smaka. En fantastisk ost där tryffeln ligger som små strängar i osten. Här toppar den en klassisk rätt från Italien kallad tagliata.  

För 6 personer:

Ingredienser

1 kilo flapsteak, eller flankstek
2 + 3 msk olivolja
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
50 g rucola
2 msk balsamvinäger, gärna lagrad
100 g pecorinoost, gärna Moliterno al tartufo

1 timme + 30 minuter i ugn

”Tagliata” med rucola och tryffelpecorino – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Låt köttet vila i rumstemperatur ca 1 timme före tillagning. Torka av och gnid in köttet runt om med 2 msk olja. Krydda med salt och peppar.
  2. Grilla eller stek köttet i en grill- eller stekpanna ca 5 min på varje sida. Lägg det i en ugnssäker form. Tillaga köttet mitt i ugnen till 58° innertemperatur, beräkna ca 30 min. Låt det vila ca 15 min.
  3. Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett fat. Toppa med rucola. Ringla över 3 msk olja och vinäger. Hyvla över pecorino.