Tacotallrik med sojafärs och creamed corn

Tacotallrik med sojafärs och creamed corn görs snabbt av färdigkryddad färs. Hittar du inte just den färsen går det bra att använda annan färs som smaksätts med tacokrydda.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 påsar sojafärs med tacosmak - fryst (à 300 g)
  • 100 g nachochips
  • 1 gul lök
  • 1 romansallad

Creamed corn

  • 1 burk majs - (340 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 tsk strösocker
  • rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg ut nachochipsen på en plåt och värm dem i ugnen ca 10 min.

  2. Creamed corn: Låt majsen rinna av. Mixa 3/4 av den med mixerstav. Lägg mixad och hel majs i en kastrull. Skala och pressa över vitlöken. Rör ner crème fraichen och tillsätt socker och 1/2 tsk salt. Låt sjuda under omrörning ca 5 min.

  3. Skala löken. Skär ut några tunna ringar som sparas till garnering. Strimla resten av löken. Stek färs och strimlad lök i 1 msk olja i en stekpanna tills de fått fin färg.

  4. Strimla salladen. Fördela nachochipsen på tallrikar. Strö över sallad och färs. Klicka över creamed corn. Garnera med lökringar och servera

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!