00000

Tacos med stekta pilgrimsmusslor och avokadosalsa är lyxtacos. Det behövs inte många pilgrimsmusslor, eftersom de skärs i tunna skivor. Men du behöver en riktigt vass kniv.

För 4 personer:

Ingredienser

8 tortillabröd, mjuka medelstora (hemgjorda eller köpta)
4 pilmgrimsmusslor, –6, stora
1 msk rapsolja
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald

Avokadosalsa:

1 avokado, mogen
1 tomat
2 salladslökar
1 vitlöksklyfta
1 msk lime, pressad
2 msk olivolja
0,5 tsk salt
2 krm chiliflakes

Rödkålssallad:

250 g rödkål
1 msk olivolja
1 msk citron, pressad eller lime
1 tsk flingsalt

Ingefärsmajonnäs:

1,5 dl majonnäs, t ex Hellmann’s
2 tsk ingefära, riven

Tillbehör:

koriander

45 minuter

Tacos med stekta pilgrimsmusslor och avokadosalsa – gör så här:

  1. Avokadosalsa: Halvera och kärna ur avokadon och finhacka fruktköttet. Tärna tomaten. Ansa och hacka salladslöken. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Blanda alla ingredienser till salsan och krydda med salt och chiliflakes.
  3. Sallad: Strimla rödkålen så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Krama den mjuk med olja, citron- eller limesaft och salt.
  4. Majonnäs: Rör ihop majonnäsen med ingefäran.
  5. Skär pilgrimsmusslorna i tunna skivor och stek dem mycket hastigt i olja på båda sidor så att de får färg, ca 30 sekunder på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Linda in tortillabröden i aluminiumfolie och värm dem i ugn på 175° ca 5 min. Lägg lite avokadosalsa i varje bröd och fördela pilgrimsmusslorna ovanpå. Toppa med rödkålssallad och koriander. Servera direkt.