Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego
Tacos i salladsblad med fräst tofu, avokado och snabbsyrad rödlök
Ingredienser
- 275 g fast tofu - neutral gärna ekologisk
- 1 msk kokosolja
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk chilipulver
- 0,5 tsk gurkmeja
- 0,5 tsk havssalt
Grönkål
- 100 g grönkål
- 1 msk olivolja
- 0,5 tsk salt
Lök
- 1 st rödlök
- 1,5 dl vatten
- 0,5 dl äppelcidervinäger
- 1 msk honung
Tillbehör
- 2 avokador
- 0,5 mango - (eller 100 g fryst)
- 4 gemsallad
Tillbehör
- 1 lime
Garnering
- koriander
Gör så här
-
Lägg tofun mellan två bitar hushållspapper och ställ något tungt ovanpå. Låt stå ca 20 min.
-
Grönkål: Ta bort stammen från grönkålen och riv bladen i mindre bitar. Massera med olja och salt tills kålen mjuknar.
-
Lök: Skala och finstrimla löken. Koka upp vatten, vinäger och honung och häll över löken. Låt stå ca 15 min och häll sedan av vätskan.
-
Halvera, kärna ur och skär avokadorna i klyftor. Skala, kärna ur och tärna mangon. Plocka isär gemsalladen.
-
Riv tofun i mindre bitar. Fräs den i kokosolja med paprikapulver, chilipulver, gurkmeja och salt tills tofun får en gyllene stekyta.
-
Servera den frästa tofun med grönkål, lök, avokado och mango i salladsbladen. Toppa med koriander.