Tacos i salladsblad med fräst tofu, avokado och snabbsyrad rödlök

En vackert färgglad taco med många smaker. Serveras med fräst tofu i krispiga salladsblad. Servera gärna majonnäs till.
Therese Elgquist
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 275 g fast tofu - neutral gärna ekologisk
  • 1 msk kokosolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk havssalt

Grönkål

  • 100 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt

Lök

  • 1 st rödlök
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 msk honung

Tillbehör

  • 2 avokador
  • 0,5 mango - (eller 100 g fryst)
  • 4 gemsallad

Tillbehör

  • 1 lime

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1.  Lägg tofun mellan två bitar hushållspapper och ställ något tungt ovanpå. Låt stå ca 20 min.

  2. Grönkål: Ta bort stammen från grönkålen och riv bladen i mindre bitar. Massera med olja och salt tills kålen mjuknar.

  3. Lök: Skala och finstrimla löken. Koka upp vatten, vinäger och honung och häll över löken. Låt stå ca 15 min och häll sedan av vätskan.

  4. Halvera, kärna ur och skär avokadorna i klyftor. Skala, kärna ur och tärna mangon. Plocka isär gemsalladen.

  5. Riv tofun i mindre bitar. Fräs den i kokosolja med paprikapulver, chilipulver, gurkmeja och salt tills tofun får en gyllene stekyta.

  6. Servera den frästa tofun med grönkål, lök, avokado och mango i salladsbladen. Toppa med koriander.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:

Allt om Mat Vego 

Fler recept med tofu:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!