55555

Tacolax från ugnen passar både stora och små. Det är smidigt att köpa hem en blandad kryddpåse så behöver man inte ha så många kryddor i kryddskåpet.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g laxfilé, utan skinn och ben
3 dl ris
2 paprikor, gärna i olika färger
1 gul lök
1 påse tacokrydda, (40 g)
1 burk jalapeño, inlagd
2 dl gräddfil
rapsolja, salt

Tillbehör:

sallad

15 minuter + 15 minuter i ugn

Tacolax från ugnen – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken.
  2. Fräs paprika och lök i 1 msk olja ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt. Lägg fräset i en ugnssäker form och lägg laxen ovanpå. Strö över tacokryddan och 1/2 tsk salt.
  3. Tillaga laxen mitt i ugnen ca 15 min.
  4. Servera lax och grönsaker med ris, inlagd jalapeño, gräddfil och sallad.