00000

Denna rätt mår allra bäst av att glömmas bort i ugnen!  Resultatet blir ett mört och trådigt kött som passar perfekt som tortillafyllning.

För 6 person(er)

Ingredienser

900 g urbenad fläskkarré
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 msk milt, rökt paprikapulver
2 1/2 tsk salt
2 tsk spiskummin
2 tsk mald oregano
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk nymald svartpeppar
1 tsk flytande honung
1 dl vatten eller öl

3-4 timmar i ugn+4 timmar marinering

1. Skala och pressa vitlöken. Blanda den med olja, kryddor och honung. Knåda in kryddpastan i köttet och lägg det i en plastpåse. Låt marinera i kylskåp ca 4 timmar.
2. Sätt ugnen på 150°. Lägg köttet i en ugnssäker form. Häll vatten
eller öl i bottnen och täck över med aluminiumfolie. Ställ in formen mitt i ugnen och låt steka tills köttet har 85° innertemperatur. Beräkna 3–4timmar.

3. Låt köttet svalna något och riv eller skär det i tunna, små bitar. Lägg tillbaka köttet i skyn i formen och servera.

Fler recept med: Fest, Fläskkött, Fredagsmat, Mexikanskt