00000

Den här grytan kan du också laga av fläskkarré, kycklingfilé eller falukorv.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g benfri kotlett, falukorv, fläskfilé, eller kycklingfilé
1 msk smör, + 1 msk
0,5 tsk salt
2 msk tacomixkrydda
1 burk körbärstomater, (400 g)
1 dl vatten
1 vetetortilla

Tillbehör:

2 dl fullkornris
200 g sallad

Tacogryta med tortillastrimlor – gör så här:

  1. Koka riset enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär köttet i små bitar. Bryn  det hastigt i smör 1–2 min. Krydda med salt och tacokrydda.
  3. Häll i tomaterna med sitt spad och vattnet. Låt koka 1–2 min.
  4. Dela brödet på mitten och skär det sedan i strimlor. Stek det i 1 msk smör i en stekpanna 1–2  min. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Servera grytan med ris och sallad. Strö över tortillastrimlorna.