Tacogryta med tortillastrimlor

Den här grytan kan du också laga av fläskkarré, kycklingfilé eller falukorv.
Berit Paulsson
Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 400 g kotlett - benfri
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk tacomixkrydda
  • 1 burk körsbärstomater - (400 g)
  • 1 dl vatten
  • 1 vetetortilla

Tillbehör

  • 2 dl fullkornris
  • 200 g sallad

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skär köttet i små bitar. Bryn  det hastigt i 1 msk smör 1–2 min. Krydda med salt och tacokrydda.

  3. Häll i tomaterna med sitt spad och vattnet. Låt koka 1–2 min.

  4. Dela brödet på mitten och skär det sedan i strimlor. Stek det i 1 msk smör i en stekpanna 1–2  min. Låt rinna av på hushållspapper.

  5. Servera grytan med ris och sallad överströdd med  tortillastrimlor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!