00000

Tacogratäng med fläskfile passar lika bra som vardagsrätt som på fredagen när du önskar dig något gott som ändå går snabbt att laga till.

För 4 personer

Ingredienser

Tacogratäng

600 g fläskfilé
1 msk smör
1 pkt tacokryddmix (40 g)
1 burk ananasringar (225 g)
3 tomater
200 g nachips påse
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
275 g mjukost tub naturell (0,5 st tub)
1 burk tacosås (230 g)
2 dl ost riven lagrad, t ex västerbottensost

Tillbehör

crème fraiche lätt
sallad blandad

15 min + 15 min i ugn

Tacogratäng med fläskfilé – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Putsa och skär fläskfilén i tärningar. Bryn köttet i smöret ca 5 min. Strö över kryddmixen. Låt ananasen rinna av och skär den i mindre bitar. Tärna tomaterna.
  2. Lägg nachipsen i en smord ugnssäker form. Fördela fläskfilé, ananas och tomater ovanpå. Strö över salt och peppar. Klicka på mjukost och tacosås. Strö över den rivna osten.
  3. Gratinera mitt i ugnen 10–15 min tills osten fått fin färg.
  4. Servera gratängen med en klick lätt creme fraiche och en sallad av isbergssallad, gurka, majs och rödlök.