Tacogratäng med fläskfilé

Tacogratäng med fläskfile passar lika bra som vardagsrätt som på fredagen när du önskar dig något gott som ändå går snabbt att laga till.
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Tacogratäng

  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 påse tacokryddmix - (40 g)
  • 1 burk ananasringar - (225 g)
  • 3 tomater
  • 200 g nachochips
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 275 g mjukost
  • 1 burk tacosås - (230 g)
  • 2 dl ost - riven, lagrad, t ex västerbottensost

Tillbehör

  • crème fraiche - lätt
  • sallad - blandad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Putsa och skär fläskfilén i tärningar. Bryn köttet i smör ca 5 min. Strö över kryddmixen. Låt ananasen rinna av och skär den i mindre bitar. Tärna tomaterna.

  2. Lägg nachipsen i en smord ugnssäker form. Fördela fläskfilé, ananas och tomater ovanpå. Strö över salt och peppar. Klicka på mjukost och tacosås. Strö över den rivna osten.

  3. Gratinera mitt i ugnen 10–15 min tills osten fått fin färg.

  4. Servera gratängen med en klick lätt crème fraiche och blandad sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!