3.63.63.63.63.6

Tacogratäng med fläskfile passar lika bra som vardagsrätt som på fredagen när du önskar dig något gott som ändå går snabbt att laga till.

För 4 personer

Ingredienser

Tacogratäng

600 g fläskfilé
1 msk smör
1 påse tacokryddmix, (40 g)
1 burk ananasringar, (225 g)
3 tomater
200 g nachips
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
275 g mjukost
1 burk tacosås, (230 g)
2 dl ost, riven, lagrad, t ex västerbottensost

Tillbehör

lätt crème fraiche
sallad, blandad

15 minuter + 15 minuter i ugn

Tacogratäng med fläskfilé – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Putsa och skär fläskfilén i tärningar. Bryn köttet i smör ca 5 min. Strö över kryddmixen. Låt ananasen rinna av och skär den i mindre bitar. Tärna tomaterna.
  2. Lägg nachipsen i en smord ugnssäker form. Fördela fläskfilé, ananas och tomater ovanpå. Strö över salt och peppar. Klicka på mjukost och tacosås. Strö över den rivna osten.
  3. Gratinera mitt i ugnen 10–15 min tills osten fått fin färg.
  4. Servera gratängen med en klick lätt crème fraiche och blandad sallad.