3.93.93.93.93.9

Taco med tonfisk, chili- och limemajonnäs samt picklad zucchini är en läcker wrap med lättgrillad fisk och het majonnäs. Förbered gärna zucchinin dagen före.

För 4 personer:

Ingredienser

2 bitar tonfisk, (à 300 g), MSC-märkt
2 msk olivolja
1 tsk salt
8 tortillabröd
1 romansallad
0,5 kruka koriander

Chilipicklad zucchini:

1 röd chili, t ex spansk peppar
2 dl vatten
1 dl ättiksprit, (12 %)
1 dl strösocker
1 krm salt
1 zucchini, liten

Chili- och limemajonnäs:

0,5 röd chili, t ex spansk peppar
1 lime
2 äggulor
2 dl rapsolja
2 krm salt

30 minuter

Taco med tonfisk, chili- och limemajonnäs samt picklad zucchini – gör så här:

  1. Picklad zucchini: Skiva zucchinin tunt. Blanda vatten, ättika, socker och salt i en kastrull. Kärna ur och skiva chilin. Lägg den i lagen. Koka upp och ta kastrullen från värmen. Lägg zucchinin i den varma lagen. Låt kallna.
  2. Majonnäs: Kärna ur och finhacka chilin, lägg den i en liten matberedare. Skölj limen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa ut 2 msk saft. Lägg lime-skal, limesaft och äggulor i matberedaren. Tillsätt oljan långsamt och mixa till en krämig majonnäs. Krydda med salt.
  3. Gnid in tonfisken med olja och krydda med salt. Grilla den på högsta värme ca 1 minut på varje sida, till 45° innertemperatur. Låt den vila på en skärbräda ca 5 min innan den skärs i skivor.
  4. Värm tortillabröden snabbt på grillen. Lägg sallad, tonfiskskivor och picklad zucchini mitt på bröden. Toppa med lime- och chilimajonnäs och lite koriander. Vik ihop tacon och servera direkt.
    pren