Taco med räkor, rädisor och het majonnäs

Recept på taco med räkor, rädisor och het majonnäs. Krispig taco med mycket sallad och friterade räkor. Sriracha eller tabasco ger bra hetta i majonnäsen.
Recept på taco med räkor, rädisor och het majonnäs.
Recept på taco med räkor, rädisor och het majonnäs. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 kg räkor - med skal
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 4 dl panko
  • 5 dl rapsolja

Het majonnäs

  • 1 dl majonnäs - gärna Hellmans
  • 1 msk tabasco - eller sriracha

Tillbehör

  • 8 tortillabröd - små
  • 2 ägg - hårdkokta
  • 0,5 huvud isbergssallad
  • 5 rädisor
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Skala och torka räkorna torra med hushållspapper. Krydda dem med salt och peppar.

  2. Vänd räkorna i mjöl. Vispa upp ägg och mjölk lätt. Doppa räkorna i äggblandningen och skaka av överflödet. Vänd räkorna i panko.

  3. Blanda majonnäs och sriracha eller tabasco.

  4. Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen. Skala och skiva äggen. Strimla salladen och ­skiva rädisorna.

  5. Hetta upp oljan till 180°. Fritera räkorna hastigt och låt dem rinna av på hushållspapper.

  6. Fördela räkorna på tortilla­bröden. Toppa med majonnäs, ägg, isbergssallad, rädisor och ­koriander.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!