3.73.73.73.73.7

Taco cajun style är kräftstjärtar med majs i tacoskal. Kräftstjärtarna kan bytas ut mot skalade räkor i lag. Använd en riktigt kryddig och het kryddmix.  

För 4 personer:

Ingredienser

2 burkar kräftstjärtar, (à 340 g)
1 rödlök
1 dl vispgrädde
1 burk majs, (340 g)
2 tsk majsstärkelse, Maizena
2 msk kryddmix, t ex taco spice mix hot cayenne
2 paket tacotubs, (à 140 g)
100 g sallad
rapsolja, ättiksprit, strösocker, salt, nymald svartpeppar eller chiliflakes

30 minuter

Taco cajun style – gör så här:

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och strimla löken. Blanda 2 msk ättika, 1/2 dl socker och 1 dl vatten. Lägg i löken och låt ligga ca 20 min.
  2. Koka upp grädde och majs, koka ca 5 min. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Låt koka upp. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar, gärna chiliflakes.
  3. Fräs kräftorna i 1 msk olja med kryddmixen ca 30 sekunder och servera i tacoskal med sallad, majs och picklad lök.

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.