00000

Tabbouleh är en matig och frisk sallad med bulgur.

För 15 person(er)

Ingredienser

5 dl bulgur, finkrossat
7,5 dl vatten, + 1 tsk salt
2 knippe persilja
4 tomater

Dressing:

1 citron, 0,5 dl pressad saft
1 tsk vinäger
2 tsk dijonsenap
0,75 dl olivolja
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald

Tabbouleh – gör så här:

  1. Häll bulgur en skål. Häll över kokande vatten och salt. Rör om och täck skålen.
  2. Skär bort de grova stjälkarna på persiljan. Hacka resten fint. Det går lätt i matberedare om persiljan är torr.
  3. Kärna ur och tärna tomaterna fint.
  4. Vispa samman ingredienserna till dressingen.
  5. Blanda bulgur, persilja och tomatkött med dressingen.
Fler recept med: Grönsaker, Ris och gryn, Vegetariskt