Tabbouleh

Tabbouleh är en matig och frisk sallad med bulgur.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 dl bulgur - finkrossat
  • 7,5 dl vatten - + 1 tsk salt
  • 2 knippa persilja
  • 4 tomater

Dressing

  • 1 citron - 0,5 dl pressad saft
  • 1 tsk vinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0,75 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Häll bulgur en skål. Häll över kokande vatten och salt. Rör om och täck skålen.

  2. Skär bort de grova stjälkarna på persiljan. Hacka resten fint. Det går lätt i matberedare om persiljan är torr.

  3. Kärna ur och tärna tomaterna fint.

  4. Vispa samman ingredienserna till dressingen.

  5. Blanda bulgur, persilja och tomatkött med dressingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!