I annonssamarbete med GOGREEN

00000

Den persiljedoftande tomatsalladen från Libanon är ett klassiskt recept i de arabiska och nordafrikanska köken. Servera den tillsammans med en Moroccan Beef Tajine!

För 4 portioner

Ingredienser

3 dl GoGreen Bulgur
1 stor bunt bladpersilja
10 st färska myntablad
0,5 st gurka
3 st tomater
2 st rödlökar
2 st citron pressad
6-8 msk fin olivolja
salt och peppar

15 min

Tabbouleh – gör så här:

  1. Tillaga bulgur enligt förpackningens anvisning.
  2. Skölj och hacka persiljan och grovstrimla myntabladen. Sköj och skär gurka och tomater i små kuber. Skala och finhacka rödlöken. Blanda allt i en skål.
  3. Vänd sedan ner bulgurn med alla hackade grönsaker och örter. Stänk över en blandning av pressad citron och olivolja och blanda allt noga.
  4. Smaka av med salt och peppar. Servera!
Fler recept med: Afrikanskt, Asiatiskt, GoGreen