T-benstek

T-benstek, stora köttbitar med ben, kan beställas i manuella köttdiskar. Den här är ca 4 cm tjock och väger ca 1300 g. Ta ut köttet ur kylskåpet i god tid  så att det blir rumstempererat innan det steks. T-bensteken kan grillas på kol eller gasolgrill, men vi gör det i grillpanna på spisen (med fläkten på max för det osar kraftigt). Stek köttet färdigt i ugn med stektermometer för perfekt resultat.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 t-benstek - (ca 1300 g)
  • 0,5 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Gnid in köttet med olja på båda sidor. Salta och peppra.

  2. Hetta upp en grillpanna på näst högsta värme. Stek köttet ca 5 min på varje sida. Vrid eventuellt köttet ett kvarts varv för ett snyggt rutmönster från grilljärnen.

  3. Lägg över den brynta T-bensteken i en ugnssäker form. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen. Stek tills köttets  innertemperatur är 53°, ca 15 min.

  4. Skär loss köttet utmed benet och skiva köttet. Servera genast med varm potatis, spenat och bbq-sås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!