Szechuansås

Varje deciliter koncentrerad sås späds vidare och räcker till 2 personer.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 325 ml hoisinsås - i burk
  • 325 ml bönsås - i burk
  • 100 g sambal oelek - i burk
  • 1,5 dl chiliolja
  • 1 dl sesamolja
  • 5 dl vatten
  • 14 engångsglas - i plast, som rymmer drygt 1 dl

Gör så här

  1. Rör ihop samtliga ingredienser i en bunke. Fördela satsen i plastmuggar eller burkar som rymmer drygt 1 dl vardera. Ställ glasen på en liten bricka och ställ den plant i frysen ett par timmar. Ta ut glasen och stoppa dem, en och en, i små fryspåsar. Förslut med plastklämma.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!