1. Skär bort 2–3 cm längst ner på sparrisen. Dela sparrisen i tre bitar, skär rädisorna på mitten. Ansa och skala morötterna och dela dem.
2. Förväll sparris 3 min och morötter 5–8 min i lättsaltat vatten. Kyl i kallt vatten.
3. Koka citronskal, citronsaft, honung och salt i en kastrull tills lagen är simmig ca 3–5 min. Hit kan förberedas dagen före. Häll lagen över grönsakerna. Blanda i dillen och rör om ordentligt. Låt stå svalt ca 1 timme fram till servering.
Syrliga grönsaker till buffé
Goda grönsaker i en lätt rosa lag ser läckert ut på en buffé. Grönsakerna har god smak av honung, dill och citron.
För 20 person(er)
Ingredienser
400 g | grön sparris |
200 g | rädisor |
500 g | knippmorötter, små |
2 | citroner, skal och saft |
1 dl | honung |
1 tsk | salt |
1 dl | dill, grovhackad |