Syrlig nudelsallad

Recept på syrlig nudelsallad. Är någon gäst glutenintolerant kan salladen göras av risnudlar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g äggnudlar
  • 500 g morötter
  • 400 g sugar snaps
  • 1 gurka
  • 125 g salladslök

Dressing

  • 2 dl inläggningsättika
  • 3 dl vatten
  • 1 msk sambal oelek
  • 3 vitlöksklyftor - pressade
  • 2 msk sesamolja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en gryta. Koka nudlarna enligt förpackningen. Spola dem kalla och låt dem rinna av väl.

  2. Skala och strimla morötterna i tändstickstunna stavar. Strimla sockerärter och gurka på samma sätt. Ansa och skär salladslöken i 5 cm lång bitar.

  3. Koka upp lättsaltat vatten i en stor gryta. Lägg i morötterna och koka upp, lägg i sockerärter och salladslök och koka upp på nytt. Häll av vattnet och spola under kallt vatten.

  4. Dressing: Blanda samtliga ingredienser till dressingen i en kastrull. Koka upp och häll över nudlarna. Blanda samtidigt i förvällda grönsaker och gurkstrimlor. Ställ kallt fram till serveringen.

  5. Servering: Blanda om salladen noga och lägg upp på ett stort fat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!