Recept på syrlig nudelsallad. Är någon gäst glutenintolerant kan salladen göras av risnudlar.

För 20 pers på buffé

Ingredienser

500 g äggnudlar
500 g morötter
400 g sugar snaps
1 gurka
125 g salladslök

Dressing:

2 dl inläggningsättika
3 dl vatten
1 msk sambal oelek
3 vitlöksklyftor pressade
2 msk sesamolja
0,5 tsk salt

Syrlig nudelsallad — gör så här:

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en gryta. Koka nudlarna enligt förpackningen. Spola dem kalla och låt dem rinna av väl.
  2. Skala och strimla morötterna i tändstickstunna stavar. Strimla sockerärter och gurka på samma sätt. Ansa och skär salladslöken i 5 cm lång bitar.
  3. Koka upp lättsaltat vatten i en stor gryta. Lägg i morötterna och koka upp, lägg i sockerärter och salladslök och koka upp på nytt. Häll av vattnet och spola under kallt vatten.
  4. Dressing: Blanda samtliga ingredienser till dressingen i en kastrull. Koka upp och häll över nudlarna. Blanda samtidigt i förvällda grönsaker och gurkstrimlor. Ställ kallt fram till serveringen.
  5. Servering: Blanda om salladen noga och lägg upp på ett stort fat.