Syrlig mangodressing

Recept på syrlig mangosalsa. Se till att hitta riktigt mogna mangofrukter; de är saftigare och smakar mycket mer. Bäst är den pakistanska mangon, vars säsong startar i maj.
Petra Lindstrand
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 mangor - stora, mogna
  • 1 lime
  • 0,5 - 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 salladslökar
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och fintärna mangon. Skölj limen i ljummet vatten. Riv av det yttersta gröna på skalet och pressa ut 2 msk saft.

  2. Kärna ur och finstrimla chilin. Strimla salladslöken. Rör ihop mango, limesaft, lime­skal, chili, lök, olja och salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!