Syrensaft

Recept på syrensaft. Använd späda syrenblommor. Blommorna kan frysas om man inte hinner koka saften direkt. Syrensaft doftar lite parfymaktigt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 25 syrenblomsklasar - -30
  • 2 citroner
  • 1 l vatten
  • 1 kg strösocker
  • 30 g vinsyra

Gör så här

  1. Skölj blomklasarna noga. Skölj citronerna i ljummet vatten. Skär den ena citronen i skivor. Riv skalet från den andra och pressa ut saften. 

  2. Varva syrenblommorna med citronskivor, -skal och -saft. Koka upp vattnet och rör i sockret så att det löses upp. Rör ut citronsyran i lite av sockerlagen. Rör ner blandningen i lagen.

  3. Häll den varma sockerlagen över blommorna. Lägg på ett lock och låt stå i kylen 4–5 dygn. Rör varje dag. Sila och häll saften i rena flaskor. Förvara i kylen. 

Recept: Pia Kammeborn

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!