Syrade gulbetor

Recept på syrade gulbetor. Syra gulbetorna strax före servering, så har de kvar lite krispighet.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 600 g gulbetor
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 0,5 tsk salt

Lag

  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 msk senapsfrön - gula

Gör så här

  1. Koka gulbetorna i saltat vatten tills de är mjuka med ett lätt tuggmotstånd. Spola av i kallt vatten och gnugga bort skalet. Skär betorna i tärningar, ca 1 cm.

  2. Lag: Koka upp alla ingredienser. Lägg ner betorna. Låt koka upp på nytt.

  3. Häll upp betorna i en burk med lock och tillsätt fänkålsfrön och salt. Låt kallna och ställ i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!