Syrade grönsaker med jordärtskockspuré och halstrade pilgrimsmusslor

Recept på syrade grönsaker med jordärtskockspuré och halstrade pilgrimsmusslor. Börja i god tid. Grönsakerna ska ligga i citronlagen över natten.

Jordärtskockspuré, halstrade pilgrimsmusslor och syrade grönsaker – gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp. Låt kallna.
  2. Koka gulbetorna mjuka. Skala och skär dem i tärningar. Skålla tomaterna. Koka blomkålen mjuk. Lägg grönsakerna i lagen. Låt stå kallt över natten.
  3. Skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin, och lägg i kallt vatten ca 2 timmar.
  4. Jordärtskockspuré: Skala jordärtskockorna och skär dem i bitar. Skala och grovhacka lök och vitlök. Koka skockor, lök och vitlök mjuka i saltat vatten. Sila bort vätskan. Mixa slätt med creme fraiche. Smaka av med salt.
  5. Sila bort lagen från grönsakerna. Blanda med dill och olivolja.
  6. Halstra musslorna i olja ca 1 minut på varje sida. Salta och peppra. Lägg upp musslorna på tallrikar. Klicka på jordärtskockspuré och lägg grönsakerna runt om. Garnera med fänkål, dill och hasselnötter.

Recept från