Syrad piccalilli

Syrad piccalilli är lätt vanebildande kryddiga grönsaker. Inspirationen kommer från klassisk engelsk pickels som serveras på pubar. Servera till kallskuret, linsbiffar och ställ på bordet när du serverar måltider med smaker från Indien eller Mellanöstern.
Lisa Förare Winbladh
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 350 g blomkål
  • 350 g morötter
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 msk salt - jodfritt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl morotsjuice
  • 2 tsk ingefära - finriven eller pressad saft
  • 1 tsk gurkmeja - färsk, finriven eller pressad saft
  • 0,5 tsk senapsfrön - bruna
  • 0,5 tsk spiskummin - hel
  • 1 lagerblad - litet
  • 1 - 2 tsk chiliflingor - koreanska eller 2 msk finhackad röd chili

Gör så här

  1. Ansa blomkålen. Skala morötterna. Skär blomkål och morötter i små bitar. Ansa och strimla sellerin. Blanda blomkål, morot och selleri med salt i en bunke. Knåda 1 minut. Låt stå 1–2 timmar.

  2. Skala och krossa vitlöken i en mortel. Blanda ner övriga ingredienser i grönsaksblandningen. Ös över i en ren glasburk, ca 1 1/2 liter. Lägg en tyngd ovanpå och lägg på locket löst.

  3. Låt stå 4–7 dagar i rumstemperatur, max 22°. Sätt på locket ordentligt. Låt mogna minst 3 veckor i kyl, men helst 1 månad.

Foto: Lina Eriksson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!