Syltkakor

Recept på syltkakor. De här klassiska kakorna är spröda och så goda.
Foto: Roger Olsson

Ingredienser

  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • 4,5 dl vetemjöl - (270 g)
  • 1 dl sylt - valfri

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Blanda ihop smöret med de övriga ingredienserna och arbeta snabbt ihop en deg. Lägg degen i en plastpåse i kylen ca 30 min.

  2. Rulla 30 bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gör en grop i kakan och fyll fördjupningen med sylt.

  3. Grädda syltkakorna mitt i ugnen 14–16 min. Låt dem svalna.

Recept: Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!