Syltade nypon

Ett utsökt tillbehör till viltkött och höstens mustiga köttgrytor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 l nypon
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 3 dl strösocker
  • 2 kanelstång - bitar (3–4 cm)
  • 5 - 6 nejlikor - hela

Gör så här

  1. Ta bort skaft och blomfästen från nyponen. Dela dem och kärna ur med en liten sked. Skölj väl.

  2. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, kanel och nejlikor.

  3. Lägg i nyponen och låt dem småkoka under lock ca 30 min.

  4. Häll upp i rengjorda, varma glas­burkar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!