Recept på syltade kantareller. Svampen håller upp till tre månader om den förvaras svalt.

För 7 1/2 dl

Ingredienser

1 l kantareller (300 g)
3 dl ättiksprit (12 %)
5 dl strösocker
1 bit ingefära (40 g)
1 kanelstång
5 kryddnejlikor
0,5 tsk vitpepparkorn
0,5 tsk kryddpepparkorn

Recept: Syltade kantareller

  1. Rensa svampen.
  2. Blanda ättika och socker i en kastrull. Koka upp och sjud 2-3 min tills sockret smält. Skala och skiva ingefäran. Blanda ner svampen och kryddorna i lagen. Sjud under lock ca 30 min. Rör om då och då.
  3. Häll kantarellerna tillsammans med lagen i väl rengjorda burkar och förslut med tättslutande lock. Förvara svalt.

 

Svampen kan ätas efter ca 1 dygn och lagras upp till 3 månader.

Fler recept med: Övrigt, Smårätter, Vegetariskt