Syltade kantareller – perfekt i svamptider!

Recept på syltade kantareller. Svampen håller upp till tre månader om den förvaras svalt.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 l kantareller - (300 g)
  • 3 dl ättiksprit - (12 %)
  • 5 dl strösocker
  • 1 bit ingefära - (40 g)
  • 1 kanelstång
  • 5 kryddnejlikor
  • 0,5 tsk vitpepparkorn
  • 0,5 tsk kryddpepparkorn

Gör så här

  1. Rensa svampen.

  2. Blanda ättika och socker i en kastrull. Koka upp och sjud 2-3 min tills sockret smält. Skala och skiva ingefäran. Blanda ner svampen och kryddorna i lagen. Sjud under lock ca 30 min. Rör om då och då.

  3. Häll kantarellerna tillsammans med lagen i väl rengjorda burkar och förslut med tättslutande lock. Förvara svalt.

  4. Svampen kan ätas efter ca 1 dygn och lagras upp till 3 månader.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!