Syltade kantareller

Dessa kantareller passar utmärkt till olika vilt- och fågelrätter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g kantareller - färvällda, väl avrunna

Lag

  • 0,5 dl ättiksprit
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 10 vitpepparkorn
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 stjärnanis
  • 10 g ingefära - en bit, färsk

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och låt det koka 5 min utan lock. Sila och blanda ner svampen.

  2. Låt sjuda några min. Häll upp i väl rengjorda glasburkar. Se till att lagen täcker svampen. Låt kallna och stå minst 1 dygn i kylen för att mogna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!