Den här syltade fänkålssalladen är mycket god till den rökta och gravade laxen.
För 20 person(er)
Ingredienser
4
fänkålsstånd
2 dl
grovt salt
6 dl
vatten
4 dl
strösocker
1,5 dl
vitvinsvinäger
2 dl
dill, finhackad
1 dl
olivolja
2 msk
citronsaft, pressad
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar, nymald
Syltad fänkålssallad – gör så här:
Ansa och skiva fänkålen mycket fint, för hand, på mandolin eller i matberedare. Blanda fänkålen med saltet i en skål. Låt stå och dra ca 10 min.
Blanda vatten, socker och vinäger i en kastrull och värm tills sockret smält. Låt svalna.
Skölj saltet av fänkålen under rinnande vatten. Lägg den i en skål och häll över vinägerblandningen. Täck och låt stå ca 12 timmar i kylskåpet.
Låt fänkålen rinna av och blanda med dill. Blanda ner dillen i fänkålen. Vispa samman olja, citronsaft, salt och peppar. Häll dressingen över fänkålen.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.